Hur ofta är det så att man vaknar mitt i natten och önskar att klockan vore mer så att man kan gå upp? Inte särskilt ofta, eller hur? Vanligtvis önskar man att man skulle kunna få sova en timme extra eller tre. Så var dock inte fallet för mig inatt. Jag vaknade klockan 03:05 och var klarvaken. Det var totalt omöjligt för mig att somna om under en timme. Jag bara låg där och ville gå up men visste att jag inte skulle klara av dagen ifall jag bara hade sovit i fyra timmar. Till slut somnade jag i alla fall om och sov i drygt två timmar till för att sedan gå upp 05:43. Även då var jag klarvaken.

Vad är det som är fel på mig egentligen? Jag vet efter 24 år av studier att jag behöver mer eller mindre exakt 8,5 timmars sömn. Om jag får mindre än så glömmer min kropp hur det är att vara människa och ser istället ut som på bilden ovan. Men inatt klarade jag mig på sammanlagt sex timmar, och då hade jag ändå tagit en timmes ”paus” mitt i. Jag kan ju alltid hoppas att min kropp har programmerat om sig och istället klarar sig på sex timmar. Det är 2,5 timmar extra om dagen som jag kan hitta på något annat istället. Det skulle vara riktigt skönt det…