Att åka hem till Lund på söndagar efter att ha varit hemma hos Jens i Småland är alltid lite av en problemlösning med en hel del kompromisser. Vanligtvis brukar det vara så att jag kan åka med Jens föräldrar hem till Lund, men om det inte går finns det två ytterligare alternativ.

Det första alternativet är att åka buss i en dryg timme till Alvesta tågstation. Där får jag sedan vänta i lite mer än en timme på att ta tåget till Lund som i sin tur tar lite mer än en timme. Det blir därför en resa på lite över tre timmar.  Det andra alternativet går 30 minuter snabbare och innebär att jag tar Swebus hela vägen hem till Lund. Fördelen blir då att jag slipper byten. Det blev därför att jag den här gången tog Swebus, och jag vet inte direkt om jag är nöjd med mitt val.

Just nu sitter jag i en varm proppfull buss, som svajar fram och tillbaka på motorvägen, med två personer bakom mig som hostar upp sina lungor. En riktigt mysig och behaglig resa med andra ord. Men om man ser det hela positivt kommer jag ändå fram tidigare. Det är bara att ignorera bacillerna som just nu förökar sig på min nacka och och mannen bredvid mig som konstant tittar på vad jag gör på datorn. Ignorera dem nu…